fredag 9 januari 2009

Nyinköp







Det kom två paket i går.
Det ena innehöll en Layer Cake och 2 yard brunt tyg i serien "Dandelion Girl".
Det andra innehöll två jelly rolls från serien "Heritage, Collection for a Cause".
Jag fullkomligt älskar dessa serier. De är så vackra!
Vad jag ska sy av dem? Inte en aning! Just nu vill jag bara klappa på tygerna!

Utmaning från Mathilda




På Rebellernas (Eva, Carina, Mathilda, Marianne och undertecknad) senaste syträff utmanade Mathilda oss att sy något av denna tygbit. Vad ska man göra månne? På den första bilden syns en detalj av tyget. Eva utsåg direkt vilken av oss 5 i gruppen som var vem på tyget. Jag som alltid är "först" var denna dam...

tisdag 6 januari 2009

På kurs med Anne Pia Godske Rasmussen


Väskor och annat nyttligt syddes under två dagar med Anne Pia på Rikstäckets årsmöte i Södertälje i oktober 2008. Detta är en "inköpsnet", dvs en inköpskasse som man ska ha med sig för att slippa köpa en plastkasse. Den rullar ihop sig till en liten rulle och tar minimal plats!

Hur mycket kan man bära?


Min dotter gillar simglasögon.
Andra favoriter är diverse gosedjur och napp.

En necessär till mamma




Mamma skulle fylla år 5 december. Vad ger man någon som har allt?
En liten necessär av lite rester.

Blå remsor till ett jelly roll byte


Nu har remsorna skurits. 10 tyger valdes ut, 5 remsor skars av varje tyg. Totalt 50 remsor har således skurits. 10 remsor (en från varje tyg) behåller jag själv. Resterande 40 remsor ska jag ha till ett blått jelly roll byte på Quilt- och lappteknik listan. Jag håller i bytet och finner stor glädje i att öppna kuvert från andra som vill delta i bytet och titta på deras blå remsor.

Amy Butler Jelly Roll


Detta är mitt första försök att sy något av en jelly roll.


Denna jelly roll är Amy Butler's Midwest Modern som jag köpte från http://www.ebay.com/.

måndag 5 januari 2009

Dagens tid i mitt syrum

I dag har jag sorterat tyg igen. För sjuttielfte gången! Jag hade absolut inte tänkt sy www.quiltville.com :s senaste mysteriekvilt men har idag valt tyger. Jag kommer säkert aldrig att sy detta men att välja tyger till projekt jag sedan aldrig syr är den vanligaste sysslan jag har just nu. Förutom då att sortera in nyinköp i mina skåp och lådor, sortera om det som redan finns i mina lådor och försöka få plats i skåpen. Att komma fram till symaskinen är en omöjlighet just nu! Får se om jag får sy lite i morgon kanske?