torsdag 9 september 2010

Barnens skola - EerdeEmil och Sofia började i ny skola som är väldigt annorlunda jämfört med sin svenska skola. Allt, byggnader, klasser, språk, vänner, lunchen, allt är nytt!

De kämpar på och det finns både bra och dåliga dagar. Men det är spännande att som förälder märka hur de tar in nya engelska (det är gällande språk på skolan) ord, förstår och gör sig förstådda.

Dessa bilder visar skolans huvudbyggnad. Det finns två vallgravar, en runt själva huvudhuset och en vid första bron. I vintras frös dessa och barnen åkte visst skridskor på kanalen!

Vid dagens slut väntar föräldrarna vid den yttre vallgraven och fröknarna kommer ut med eleverna. Emil och Sofia har 7 respektive 8 klasskamrater i olika åldrar. Sofias klass är 4-7 år och Emils 8-10 år. Fröknarna är duktiga och vana med att hjälpa barn in i engelska språket. Emils fröken heter Miss Carolina och Sofias heter Miss Jeanette.

Sidobyggnaderna är boende för de elever som bor på skolan, dvs. lite äldre elever än Sofia och Emil. Skolan har elever upp till 18 år. Gymnastiksal, orangeri mm finns bakom huvudbyggnaden. Skolans område är ganska stort.


2 kommentarer:

  1. It's a very good school, I understand. And a very lovely, historic building.
    I hope they will feel at home real soon. :)

    SvaraRadera
  2. Kul att se bilder från Deventer. Var där förra gången de hade utställning. Det är ett fantastiskt ljus i kyrkan, kviltarna kommer verkligen till sin rätt. Hade tänkt åka i år men det blev inte så. Har lite kontakter i Holland, bra butiker och trevliga människor.

    Gunson

    SvaraRadera